Smaczny, błyskawiczny sos do zimnych mięs, jajek na twardo, wędzonego łososia, cykorii... Wszechstronny.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos majonezowy z chrzanem - Opis przyrzÄ…dzania:
Kapary starannie osÄ…czamy i siekamy.
Estragon myjemy, osuszamy, oskubujemy listki, które potem drobno siekamy.
Mieszamy razem majonez, chrzan i musztardÄ™, dodajemy kapary i estragon.
Doprawiamy sos do smaku solą (choć pewnie nie będzie trzeba, majonez jest słony sam z siebie), pieprzem i ewentualnie jeszcze chrzanem lub musztardą, jak kto lubi.
Podajemy schłodzony, w ładnej miseczce.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos majonezowy z chrzanem: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |