Smaczny, błyskawiczny sos do zimnych mięs, jajek na twardo, wędzonego łososia, cykorii... Wszechstronny.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos majonezowy z chrzanem - Opis przyrzÄ…dzania:
Kapary starannie osÄ…czamy i siekamy.
Estragon myjemy, osuszamy, oskubujemy listki, które potem drobno siekamy.
Mieszamy razem majonez, chrzan i musztardÄ™, dodajemy kapary i estragon.
Doprawiamy sos do smaku solą (choć pewnie nie będzie trzeba, majonez jest słony sam z siebie), pieprzem i ewentualnie jeszcze chrzanem lub musztardą, jak kto lubi.
Podajemy schłodzony, w ładnej miseczce.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos majonezowy z chrzanem: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska