Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sos-majonezowy-z-chrzanem

Sos majonezowy z chrzanem

Smaczny, błyskawiczny sos do zimnych mięs, jajek na twardo, wędzonego łososia, cykorii... Wszechstronny.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
łyżka kaparów w zalewie
2 gałązki świeżego estragonu
150 g majonezu
łyżka chrzanu (ze słoika)
łyżka gruboziarnistej musztardy

Opis przyrządzania:
Kapary starannie osączamy i siekamy.
Estragon myjemy, osuszamy, oskubujemy listki, które potem drobno siekamy.
Mieszamy razem majonez, chrzan i musztardę, dodajemy kapary i estragon.
Doprawiamy sos do smaku solą (choć pewnie nie będzie trzeba, majonez jest słony sam z siebie), pieprzem i ewentualnie jeszcze chrzanem lub musztardą, jak kto lubi.
Podajemy schłodzony, w ładnej miseczce.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024