W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos kawiorowy

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos kawiorowy

Błyskawiczny sos do ryby na zimno, owoców morza lub jajek na twardo.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 100 ml kremowej śmietanki
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • cayenne
  • mały pęczek szczypiorku
  • gałązka koperku
  • 50 g czerwonego kawiorku

Sos kawiorowy - Opis przyrządzania:

Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny i cayenne. Szczypiorek i koperek myjemy i bardzo dokładnie osuszamy w ściereczce. Siekamy i dodajemy do sosu. Delikatnie mieszamy sos z kawiorkiem i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Sos kawiorowy: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Sos kawiorowy przepisy:

  • Sałatka z krewetek Sałatka z krewetek
    Jeden z najprostszych - i najlepszych - sposobów podawania krewetek.
  • Sos koktajlowy
    Klasyczny sos do gotowanych krewetek na zimno, smakuje równie dobrze z innymi skorupiakami (raki, homary) oraz jajkami na twardo.
  • Salsa z mango
    Słodko-pikantny dodatek do krewetek z grilla (mmm), pieczonej ryby lub smażonej piersi z kury.
  • Krewetki w maśle
    Wielki klasyk brytyjskiej kuchni. Krewetki przyrządzone w ten sposób możemy podać na zimno lub podgrzać je chwilę w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Obowiązkowym dodatkiem są grzanki Melba.
  • Marchewka po marokańsku
    Nowe podejście do duszonej marchewki - dodatek cynamonu i ostrej papryki ożywia tę popularną zimową jarzynę. Pasuje doskonale do pieczonego kurczaka, smażonej piersi z indyka lub białej gotowanej ryby.




Podziel się linkiem:


Komentarze: