Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sos-kawiorowy

Sos kawiorowy

Błyskawiczny sos do ryby na zimno, owoców morza lub jajek na twardo.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
100 ml kremowej śmietanki
200 g kwaśnej śmietany
sok z połowy cytryny
cayenne
mały pęczek szczypiorku
gałązka koperku
50 g czerwonego kawiorku

Opis przyrządzania:
Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny i cayenne. Szczypiorek i koperek myjemy i bardzo dokładnie osuszamy w ściereczce. Siekamy i dodajemy do sosu. Delikatnie mieszamy sos z kawiorkiem i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024