W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos jogurtowy z curry

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Sos jogurtowy z curry

Jak niemal każdy sos z curry, doskonale pasuje do jajek na twardo. Jogurt dodaje lekkości.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: szklanka

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 szklanki dobrego majonezu
  • 1/2 szklanki gÄ™stego jogurtu naturalnego
  • pasta curry
  • 2 Å‚yżki soku z cytryny

Sos jogurtowy z curry - Opis przyrzÄ…dzania:

Majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy łyżkę łagodnej pasty curry. Mieszamy. Dodajemy sok z cytryny i łyżeczkę cukru. Ewentualnie solimy do smaku.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos jogurtowy z curry: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: