Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sos-jogurtowy-z-curry

Sos jogurtowy z curry

Jak niemal każdy sos z curry, doskonale pasuje do jajek na twardo. Jogurt dodaje lekkości.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: szklanka

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
1/2 szklanki dobrego majonezu
1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
pasta curry
2 łyżki soku z cytryny

Opis przyrządzania:
Majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy łyżkę łagodnej pasty curry. Mieszamy. Dodajemy sok z cytryny i łyżeczkę cukru. Ewentualnie solimy do smaku.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024