Klasyczny orzechowo-kokosowy sos do satayów.
Kraj pochodzenia: Południowo-Wschodnia Azja
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos do satayów 2 - Opis przyrządzania:
Do solidnego rondla wkładamy masło orzechowe, dolewamy mleko kokosowe, sos chilli, sos sojowy i sok z limetek. Dolewamy 1/2 szklanki (125 ml) wody. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż sos się zagotuje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia - w miarę stygnięcia sos będzie gęstniał. Podajemy na ciepło.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos do satayów 2: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |