W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sok z malin z arbuzem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Sok z malin z arbuzem

Wspaniały sok robiony w blenderze lub sokowirówce. W bardzo upalny dzień używamy mrożonych malin.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • arbuz
  • maliny
  • świeża mięta

Sok z malin z arbuzem - Opis przyrządzania:

5 gałążek świeżej mięty zwijamy w kulkę i wkładamy do sokowirówki - jeśli sok robimy w blenderze, miętę drobno siekamy. Pół kilo arbuza obieramy ze skórki i pozbawiamy nasion. Miąższ kroimy w kawałki. Arbuz i 200 g malin (świeżych lub mrożonych) przepuszczamy przez sokowirówkę lub wkładamy do bledera i miksujemy. Ewentualnie odrobinę słodzimy do smaku i podajemy od razu, z kostką lodu lub bez.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Sok z malin z arbuzem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: ekstrawagancka

Wersja do druku

Podobne do Sok z malin z arbuzem przepisy:

  • Świąteczny drink jeżynowy
    Odświeżający, choć wcale nie słaby, long drink na bazie likieru jeżynowego (popularnego we Francji Creme de Mures). Ładny w kolorze, przyjemny w smaku, odpowiedni dla każdego.
  • Kokosowa tapioka z malinami
    Oryginalny deser o korzeniach azjatyckich. Kremowa budyniowatość tapioki gotowanej w kokosowym mleku mile kontrastuje z gładkim, czerwonym musem z malin.
  • Mus z białej czekolady z malinami
    A tym razem mus w kolorze białym (z kolorowymi akcentami)...
  • Sos wiśniowy
    Słodko-kwaśny sos deserowy, doskonały przede wszystkim jako dodatek do ciasta czekoladowego.
  • Malinowy deser z mascarpone
    Ładny i delikatny deser, który doskonale prezentuje się w małych kieliszkach - w tej postaci podajemy go na stojących przyjęciach. Możemy też zrobić go w wersji rodzinnej - wówczas wlewamy galaretkę do szklanej miski, a gdy zastygnie, nakładamy krem i owoce.




Podziel się linkiem:


Komentarze: