Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sok-z-malin-z-arbuzem

Sok z malin z arbuzem

Wspaniały sok robiony w blenderze lub sokowirówce. W bardzo upalny dzień używamy mrożonych malin.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
arbuz
maliny
świeża mięta

Opis przyrządzania:
5 gałążek świeżej mięty zwijamy w kulkę i wkładamy do sokowirówki - jeśli sok robimy w blenderze, miętę drobno siekamy. Pół kilo arbuza obieramy ze skórki i pozbawiamy nasion. Miąższ kroimy w kawałki. Arbuz i 200 g malin (świeżych lub mrożonych) przepuszczamy przez sokowirówkę lub wkładamy do bledera i miksujemy. Ewentualnie odrobinę słodzimy do smaku i podajemy od razu, z kostką lodu lub bez.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: ekstrawagancka

PieceOfCake © 2008-2024