W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Smażone chorizo

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Małe danie

Smażone chorizo

Pikantna, gorąca zakąska z hiszpańskiej paprykowej kiełbasy. Nie da się ukryć, że idealnie nadaje się jako zagrycha.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 700 g chorizo
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki

Smażone chorizo - Opis przyrządzania:

Chorizo kroimy w półcentymetrowe plastry. Dużą i ciężką patelnię rozgrzewamy na dużym ogniu. Wrzucamy chorizo i smażymy, mieszając, aż stanie się chrupkie. Rozkładamy plastry pojedynczą warstwą na papierze kuchennym, a tłuszcz z patelni wylewamy. Na tę samą patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy siekane ząbki czosnku. Wrzucamy chorizo i garść siekanej natki. Podgrzewamy i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować Smażone chorizo: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze:

Karol Olek, 2010-10-26 19:03:33
www.corrida.pl Polecam jezeli chcecie kupic hiszpanskie jedzonko. maja dostawe na cala Polske nawet male ilosci...
Moja ocena: 5