Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Smazone-chorizo

Smażone chorizo

Pikantna, gorąca zakąska z hiszpańskiej paprykowej kiełbasy. Nie da się ukryć, że idealnie nadaje się jako zagrycha.

Rodzaj dania: Małe danie

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
700 g chorizo
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
natka pietruszki

Opis przyrządzania:
Chorizo kroimy w półcentymetrowe plastry. Dużą i ciężką patelnię rozgrzewamy na dużym ogniu. Wrzucamy chorizo i smażymy, mieszając, aż stanie się chrupkie. Rozkładamy plastry pojedynczą warstwą na papierze kuchennym, a tłuszcz z patelni wylewamy. Na tę samą patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy siekane ząbki czosnku. Wrzucamy chorizo i garść siekanej natki. Podgrzewamy i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024