W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sauce vierge nr 2

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Sauce vierge nr 2

A to drugi sos dziewiczy - tym razem do szparagów i innych gotowanych warzyw.

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 125 g masÅ‚a
  • 2 Å‚yżki soku z cytryny
  • biaÅ‚y pieprz

Sauce vierge nr 2 - Opis przyrzÄ…dzania:

Miękkie masło ubijamy mikserem na puszystą masę, dodając po troszku sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dobrze ubite masło podajemy do gorących szparagów lub inych gotowanych warzyw - młodej marchewki, cukinii lub porów.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sauce vierge nr 2: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Sauce vierge nr 2 przepisy:

  • Szparagi ze smardzami
    Niesłychanie proste, klasyczne danie z najlepszych składników. Szparagi muszą być z dobrego źródła - grube i słodkie, świeżo ścięte - a *!*270*!* starannie oczyszczone z paproszków. Luksus.
  • MasÅ‚o Maitre d' Hotel
    Klasyczne masło kuchni francuskiej, o szerokim zastosowaniu: do grillowanej i smażonej ryby, do smażonego mięsa, gotowanych warzyw...
  • BiaÅ‚e i zielone szparagi z sosem muÅ›linowym
    Elegancki i klasyczny sposób podania szparagów na zimną przystawkę. Sos musimy zrobić w ostatniej chwili.
  • Szparagi na ciepÅ‚o z bobem
    Bardzo ładna, wiosenna przystawka z zielonych szparagów w ciepłym sosie oliwkowym. Bardziej zaprzyjaźnionym gościom podajemy kawałki świeżej bagietki do wycierania sosu z talerza. Jeśli gościmy akurat szczególnie wytworne i szacowne osoby, podajemy raczej cieniutkie grzanki...
  • Topione masÅ‚o czosnkowe
    Uniwersalny sos do niemal wszystkich gotowanych warzyw - wyjątkowo smaczna jest brukselka. Pasuje też idealnie do ryb i owoców morza.




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: