Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sauce-vierge-nr-2
Sauce vierge nr 2
A to drugi sos dziewiczy - tym razem do szparagów i innych gotowanych warzyw.
Rodzaj dania: Sosy
Kraj pochodzenia: Francja
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
125 g masła
2 łyżki soku z cytryny
biały pieprz
Opis przyrządzania:
Miękkie masło ubijamy mikserem na puszystą masę, dodając po troszku sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dobrze ubite masło podajemy do gorących szparagów lub inych gotowanych warzyw - młodej marchewki, cukinii lub porów.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024