Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sauce-vierge-nr-2

Sauce vierge nr 2

A to drugi sos dziewiczy - tym razem do szparagów i innych gotowanych warzyw.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
125 g masła
2 łyżki soku z cytryny
biały pieprz

Opis przyrządzania:
Miękkie masło ubijamy mikserem na puszystą masę, dodając po troszku sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dobrze ubite masło podajemy do gorących szparagów lub inych gotowanych warzyw - młodej marchewki, cukinii lub porów.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024