Smaczne kanapki z razowego chleba. Jeśli gotowe sandwicze pokroimy w zgrabne kwadraty, możemy je podać jako pogryzkę do drinków.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sandwiczowe paluszki z pastÄ… serowÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Orzeszki piniowe wsypujemy na patelnię i stawiamy na średnim ogniu. Cały czas mieszając, podpiekamy orzeszki na złoty kolor, po czym zsypujemy je z patelni i studzimy. Rozgniatamy razem kremowy serek z serem niebieskim na gładką masę. Mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku solą (pewnie mało, bo niebieski ser zazwyczaj jest słony) i pieprzem. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z masą serową, dodajemy też piniowe orzeszki. Pastą grubą smarujemy 4 kromki chleba. Przykrywamy resztą kromek i dociskamy. Ostrym nożem odcinamy brzegi ze skórką, po czym kroimy każdy sandwicz na 3 paluszki.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sandwiczowe paluszki z pastą serową: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | WrzesieÅ„ 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |