W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sandwiczowe paluszki z pastą serową

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Małe danie

Sandwiczowe paluszki z pastą serową

Smaczne kanapki z razowego chleba. Jeśli gotowe sandwicze pokroimy w zgrabne kwadraty, możemy je podać jako pogryzkę do drinków.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 120 g kremowego serka light
  • 120 g niebieskiego miękkiego sera
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • 8 kromek razowego chleba (kwadratowych)

Sandwiczowe paluszki z pastą serową - Opis przyrządzania:

Orzeszki piniowe wsypujemy na patelnię i stawiamy na średnim ogniu. Cały czas mieszając, podpiekamy orzeszki na złoty kolor, po czym zsypujemy je z patelni i studzimy. Rozgniatamy razem kremowy serek z serem niebieskim na gładką masę. Mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku solą (pewnie mało, bo niebieski ser zazwyczaj jest słony) i pieprzem. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z masą serową, dodajemy też piniowe orzeszki. Pastą grubą smarujemy 4 kromki chleba. Przykrywamy resztą kromek i dociskamy. Ostrym nożem odcinamy brzegi ze skórką, po czym kroimy każdy sandwicz na 3 paluszki.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sandwiczowe paluszki z pastą serową: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: