Doskonałe danie. Bardzo lubię takie kolacje - porcja kolorowej sałatki i świeży chleb z masłem. Człowiek się nie przejada, humor przed spaniem ma dobry...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z żółtego sera z rzodkiewkami - Opis przyrządzania:
Rzodkiewkom odrywamy wąsy i listki, płuczemy starannie, osuszamy. Kroimy w cienkie plasterki i lekko solimy.
Ementaler kroimy w cienkie paseczki.
Szczypiorek myjemy, osuszamy, drobno siekamy.
Jajka obieramy ze skorupek i specjalnym przyrządem kroimy w plasterki. Plasterki jajek ostrożnie układamy koncentrycznie na 4 talerzykach.
Robimy sos: mieszamy musztardę z octem i - cały czas mieszając - powoli dolewamy olej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Mieszamy razem rzodkiewki, ser i szczypiorek, dodajemy sos i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kwadransik (może być dłużej).
Możliwie estetycznie kładziemy porcje sałatki na jajkach i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sałatka z żółtego sera z rzodkiewkami: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |