Przystawka? Sałatka? Dodatek? Deser?
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z melonem i ogórkiem - Opis przyrządzania:
Melon kroimy na pół, usuwamy pestki. Kroimy melon w kawałki, ścinamy skórkę, a miąższ kroimy w zgrabną kostkę. Ogórek myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wydłubujemy pestki. Kroimy ogórek jeszcze raz wzdłuż na pół, a potem w kostkę. Cytrynę szorujemy w gorącej wodzie i osuszamy. Ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Mieszamy razem melon i ogórek, skrapiając sokiem z cytryny. Miętę płuczemy i osuszamy. Obrywamy listki i kroimy je w cienkie paski. Mieszamy jogurt z miętą i skórką z cytryny. Dodajemy sporą szczyptę soli, trochę cukru i pieprzu do smaku, Mieszamy i polewamy sosem ogórek z melonem. Ozdabiamy listkami kolendry.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sałatka z melonem i ogórkiem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |