W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pyszna pasta z serkiem camemberkiem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Przystawka

Pyszna pasta z serkiem camemberkiem

Troszkę lżejsza wersja, niż klasyczny Obatzter (względnie Obatzda), który robi się głównie z cameberta i masła. Dodatek jogurtu i kremowego serka sprawia, że łatwiej pastę smarować na chlebie (żytnim) lub nabierać kawałkami surowych warzyw (rzodkiewki są wyjątkowo dobre).

Kraj pochodzenia: Niemcy-Bawaria

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 200 g kremowego serka
  • 150 g dobrego naturalnego jogurtu
  • 50 g masÅ‚a
  • Å‚yżka sÅ‚odkiej mielonej papryki
  • Å‚yżeczka ostrej mielonej papryki
  • 3 cebulki dymki
  • 125 g dojrzaÅ‚ego camemberta z odciÄ™tÄ… skórkÄ…

Pyszna pasta z serkiem camemberkiem - Opis przyrzÄ…dzania:

Serek i jogurt ucieramy na gładką masę. Masło roztapiamy na małej patelence. Dodajemy oba rodzaje papryki, mieszamy i dodajemy do serka z jogurtem. Cebulki myjemy i drobno siekamy. Camembert kroimy w kostkę lub jeśli jest bardzo dojrzały, tylko rozgniatamy widelcem i razem z dymką dodajemy do serka. Wszystko razem starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy na pół godziny do lodówki i podajemy ze świeżym czarnym chlebem i surowymi warzywami.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Pyszna pasta z serkiem camemberkiem: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: