Róż razy trzy: łosoś, grejpfruty i różowy pieprz. Elegancka i lekka sałatka, doskonała na przystawkę.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Potrójnie różowa sałatka - Opis przyrządzania:
Grejpfruty szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i obieramy ze skórki i białego albedo. Filetujemy, czyli ostrym nożem wykrawamy cząstki owoców spomiędzy białych skórek. Śmietanę mieszamy z winem i łyżką oliwy, solimy do smaku. Różowy pieprz odcedzamy z zalewy i osuszamy na kawałku kuchennego papieru. Dodajemy do sosu i starannie mieszamy. Na białym talerzu układamy plastry łososia, zostawiając wolny środek. W środku kładziemy cząstki grejpfrutów. Polewamy łososia sosem i ozdabiamy piórkami koperku.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Potrójnie różowa sałatka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: eleganckie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |