Naprawdę ożywczy, znakomity na duże przyjęcia koktajl. Trzeba go zrobić wcześniej (bardzo wygodnie) i do chwili podania trzymać w lodówce. Ładnie wygląda w szklanych wysokich dzbankach.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 10
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Poncz egzotyczny - Opis przyrządzania:
Mieszamy razem nektar, sok, rum i Grand Marnier. Owoce marakui myjemy i kroimy na pół. Łyżeczką wydłubujemy środek (razem z nasionkami) i dodajemy do koktajlu. Wsypujemy też cukier waniliowy, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Pomarańcze i limetki szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i kroimy w cienkie półplasterki. Koktajl przelewamy przez sitko, dobrze odciskając pestki marakui. Mieszamy koktajl z owocami i podajemy z lodem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Poncz egzotyczny: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | Marzec 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |