Pyszna letnia sałatka na kolację w ciepły wieczór. Jeśli podamy do niej czosnkową bagietkę i może jeszcze krążek koziego camemberta, to możemy nawet zaprosić gości (niech przyniosą wino).
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Pomidory w sosie musztardowo-śmietanowym - Opis przyrządzania:
Pomidory zanurzamy na minutę we wrzątku, przelewamy zimną wodą i zdejmujemy skórkę. Kroimy pomidory horyzontalnie w cienkie plasterki i układamy ładnie na dużym talerzu. Lekko solimy. Śmietanę mieszamy z łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i musztardą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Sosem polewamy pomidory i posypujemy koperkiem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Pomidory w sosie musztardowo-śmietanowym: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |