W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pomarańczowe pralinki

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Deser

Pomarańczowe pralinki

Jeśli mamy po zimie nadmiar kandyzowanej skórki pomarańczowej, to możemy zrobić te błyskawiczne pralinki - bardzo ładnie wyglądają na ozdobnym talerzu, podane do kawy i herbaty na zakończenie eleganckiej kolacji.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: około 30 sztuk

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej w syropie
  • 100 g marcepanu
  • łyżka cukru pudru
  • suszone żurawiny do ozdoby (lub orzeszki pistacjowe)

Pomarańczowe pralinki - Opis przyrządzania:

Skórkę pomarańczową starannie osączamy z syropu i wkładamy do malaksera. Miksujemy, aż skórka będzie drobniutko posiekana.
Dodajemy pokruszony marcepan i cukier puder i miksujemy dalej, aż powstanie jednolita, gęsta masa.
Z masy toczymy 30 równej wielkości kulek. Każda ozdabiamy suszoną żurawinką lub obranym orzeszkiem pistacjowym. Lub pestką z dyni. Lub kawalątkiem suszonej moreli...

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Pomarańczowe pralinki: można zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: