Łatwa polewa, w której rodzaj czekolady można zmieniać dowolnie.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: na dużą blachę
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Polewa czekoladowa - Opis przyrządzania:
Do rondelka wlewamy kremówkę. Zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Wrzucamy połamaną w kawałki czekoladę - gorzką, deserową, mleczną lub białą. Odstawiamy na 5 minut. Kiedy czekolada będzie już miękka, mieszamy polewę trzepaczką, aż będzie zupełnie jednolita, gładka i lśniąca. Smarujemy ciasto ciepłą jeszcze polewą i zostawiamy do zastygnięcia.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Polewa czekoladowa: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna