Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Polewa-czekoladowa

Polewa czekoladowa

Łatwa polewa, w której rodzaj czekolady można zmieniać dowolnie.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: na dużą blachę

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
100 ml śmietanki kremowej
200 g czekolady

Opis przyrządzania:
Do rondelka wlewamy kremówkę. Zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Wrzucamy połamaną w kawałki czekoladę - gorzką, deserową, mleczną lub białą. Odstawiamy na 5 minut. Kiedy czekolada będzie już miękka, mieszamy polewę trzepaczką, aż będzie zupełnie jednolita, gładka i lśniąca. Smarujemy ciasto ciepłą jeszcze polewą i zostawiamy do zastygnięcia.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024