Indyjska odpowiedź na chińskie "Pięć Przypraw", popularna w kuchniach Bangladeszu i Indii Wschodnich mieszanka całych przypraw. Panch Phoron używane jest przy przyrządzaniu rozmaitych curry i pikli.
Kraj pochodzenia: Bangladesz/Indie
Liczba porcji: mały słoiczek
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Panch Phoron (indyjska mieszanka pięciu przypraw) - Opis przyrządzania:
Nie ma co kombinować - wszystkie przyprawy mieszamy razem i przechowujemy w szczelnie zamykanym pojemniczku.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Panch Phoron (indyjska mieszanka pięciu przypraw): można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |