Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Panch-Phoron-indyjska-mieszanka-pieciu-przypraw
Panch Phoron (indyjska mieszanka pięciu przypraw)

Indyjska odpowiedź na chińskie "Pięć Przypraw", popularna w kuchniach Bangladeszu i Indii Wschodnich mieszanka całych przypraw. Panch Phoron używane jest przy przyrządzaniu rozmaitych curry i pikli.
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia: Bangladesz/Indie
Liczba porcji: mały słoiczek
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
łyżka ziaren czarnuszki
łyżka brązowej gorczycy
łyżka ziaren kminu rzymskiego
łyżka ziaren fenugriku
łyżka nasion kopru włoskiego
Opis przyrządzania:
Nie ma co kombinować - wszystkie przyprawy mieszamy razem i przechowujemy w szczelnie zamykanym pojemniczku.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
PieceOfCake © 2008-2023