Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Panch-Phoron-indyjska-mieszanka-pieciu-przypraw

Panch Phoron (indyjska mieszanka pięciu przypraw)

Indyjska odpowiedź na chińskie "Pięć Przypraw", popularna w kuchniach Bangladeszu i Indii Wschodnich mieszanka całych przypraw. Panch Phoron używane jest przy przyrządzaniu rozmaitych curry i pikli.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Bangladesz/Indie

Liczba porcji: mały słoiczek

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
łyżka ziaren czarnuszki
łyżka brązowej gorczycy
łyżka ziaren kminu rzymskiego
łyżka ziaren fenugriku
łyżka nasion kopru włoskiego

Opis przyrządzania:
Nie ma co kombinować - wszystkie przyprawy mieszamy razem i przechowujemy w szczelnie zamykanym pojemniczku.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024