Szybka i prosta zakąska do piwa, wina lub herbaty (dla abstynentów).
Kraj pochodzenia: Niemcy
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Paluszki serowe - Opis przyrzÄ…dzania:
Biały ser i zimne ziemniaki przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto, dodając tyle mąki, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Na głębokiej patelni lub we frytownicy rozgrzewamy olej. Z ciasta toczymy małe paluszki i smażymy je na rumiano w gorącym oleju. Osączamy na papierze kuchennym i podajemy na gorąco lub ciepło z ulubionym sosem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Paluszki serowe: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |