Oryginalny, bladożółty ocet, doskonały do sałatek. Bardzo ładny i elegancki prezent.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 450 ml
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ocet brzoskwiniowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Do rondla wkłądamy 2 szklanki plasterków brzoskwiń z puszki, odsączonych z zalewy. Dodajemy szklankę białego octu winnego i szklankę liści świeżej bazylii. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ocet jest zimny, przelewamy go przez sitko, brzoskwinie i bazylię usuwamy. Do wyparzonego słoika wkładamy szklankę świeżych liści bazylii. Nalewamy ocet brzoskwiniowy, zamykamy i odstawiamy na tydzień w chłodne miejsce. Po tym czasie cedzimy ocet przez kawałek muślinu lub papierowy filtr do kawy. Przelewamy do wyparzonych małych buteleczek i zamykamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ocet brzoskwiniowy: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: eleganckie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |