Prościutki dodatek do pieczonego drobiu lub dzikiego ptactwa. Pięknie wygląda na grzankach, wyciśnięty w formie rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Mus z zielonej fasolki - Opis przyrządzania:
Fasolkę płuczemy i obcinamy jej końce. Nastawiamy duży gar osolonej wody. Kiedy woda się zagotuje, wrzucamy fasolkę i gotujemy 10-15 minut - tym razem nie interesuje nas fasolka al dente, ma być naprawdę miękka. Fasolkę odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Zimną fasolkę wkładamy do malaksera, dodajemy śmietankę i trochę soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Miksujemy na gładką masę, ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem mus podgrzewamy i dodajemy masło.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Mus z zielonej fasolki: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |