W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Mus z zielonej fasolki

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Dodatek

Mus z zielonej fasolki

Prościutki dodatek do pieczonego drobiu lub dzikiego ptactwa. Pięknie wygląda na grzankach, wyciśnięty w formie rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 600 g zielonej fasolki szparagowej
  • łyżka masła
  • 100 ml kremowej śmietanki
  • cytryna

Mus z zielonej fasolki - Opis przyrządzania:

Fasolkę płuczemy i obcinamy jej końce. Nastawiamy duży gar osolonej wody. Kiedy woda się zagotuje, wrzucamy fasolkę i gotujemy 10-15 minut - tym razem nie interesuje nas fasolka al dente, ma być naprawdę miękka. Fasolkę odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Zimną fasolkę wkładamy do malaksera, dodajemy śmietankę i trochę soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Miksujemy na gładką masę, ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem mus podgrzewamy i dodajemy masło.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Mus z zielonej fasolki: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Mus z zielonej fasolki przepisy:

  • Przyjemna wegetariańska przystawka
    Bardzo zabawna przystawka-sałatka z fasolki i gruszek, z dressingiem i bitą śmietaną! Naprawdę bardzo smaczna, delikatna i oryginalna.
  • Sałatka z krabów z fasolką szparagową
    "Przyjęciowa" sałatka w lekko dalekowschodnim stylu. Ładnie prezentuje się wśród dań bufetowych i zazwyczaj znika, jak sen jaki złoty...
  • Sałatka ze Scheveningen
    Holenderska odpowiedź na prowansalską sałatkę z Nicei. Bardzo udana odpowiedź.
  • Smażona fasolka z marchewką
    Chrupka jarzynka z zielonej fasolki i słupków marchewki, przyprawiona w stylu japońskim.
  • Sałatka z zielonej fasolki z Bali
    Lista składników, jak to zwykle przy egzotycznych przepisach bywa, jest długa, ale zazwyczaj mamy większość tych składników w domu. No, może trzeba kupić pastę krewetkową i świeży kokos... A czy ta sałatka jest naprawdę z Bali? A kto to sprawdzi? ;-)




Podziel się linkiem:


Komentarze: