Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Mus-z-zielonej-fasolki
Mus z zielonej fasolki
Prościutki dodatek do pieczonego drobiu lub dzikiego ptactwa. Pięknie wygląda na grzankach, wyciśnięty w formie rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego.
Rodzaj dania: Dodatek
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
600 g zielonej fasolki szparagowej
łyżka masła
100 ml kremowej śmietanki
cytryna
Opis przyrządzania:
Fasolkę płuczemy i obcinamy jej końce. Nastawiamy duży gar osolonej wody. Kiedy woda się zagotuje, wrzucamy fasolkę i gotujemy 10-15 minut - tym razem nie interesuje nas fasolka al dente, ma być naprawdę miękka. Fasolkę odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Zimną fasolkę wkładamy do malaksera, dodajemy śmietankę i trochę soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Miksujemy na gładką masę, ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem mus podgrzewamy i dodajemy masło.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024