Szybka kolacja dla wielbicieli parówek. Sos powinien być dość ostry, więc doprawiamy go według uznania ostrą papryką lub pieprzem.
Kraj pochodzenia: Rosja
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Moje ulubione parówki - Opis przyrządzania:
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju słonecznikowgo, wrzucamy cebulę i dusimy kilka minut, nie pozwalając jej się zarumienić. Parówki odzieramy z plastikowych osłonek (jeśli jest taka konieczność) i kroimy w plasterki. Wrzucamy do cebuli i chwilę razem podduszamy. Dodajemy 2 szczodre łyżki dobrej pasty pomidorowej, łyżeczkę ostrej musztardy, listek bobkowy i łyżkę cukru. Smażymy chwilę i dolewamy rosół (lub ostatecznie wodę). Mieszamy, żeby powstał średnio gęsty sos (ewentualnie dolewamy trochę rosołu lub wody) i gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Moje ulubione parówki: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
| « | Listopad 2025 | » | ||||
| Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |