Właściwie bardziej jedno danie, niż zupa - gęsta, zielona od warzyw i pesto minestrone uzupełniona jest o duże krewetki.
Kraj pochodzenia: WÅ‚ochy
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Minestrone z owocami morza - Opis przyrzÄ…dzania:
Krewetki obieramy z pancerzy, usuwamy czarne żyłki na grzbietach, płuczemy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Marchewkę, pietruszkę, ziemniak i seler obieramy, płuczemy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy posiekane warzywa i smażymy, mieszając, przez 5 minut. W tym czasie w drugim garnku rozgrzewamy wywar. Kiedy się zagotuje, dolewamy go do warzyw, po czym wrzucamy makaron. Fasolkę szparagową przycinamy z obu końców, myjemy i kroimy w kawałki długości pół centymetra. Cukinię myjemy i kroimy w drobną kostkę. Po 5 minutach dodajemy do garnka oba rodzaje fasolki i cukinię, po czym dolewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy kolejne 5 minut. Wrzucamy krewetki i gotujemy jeszcze 3-4 minuty, aż staną się różowe. Gorącą zupę nalewamy do talerzy, rozdzielając sprawiedliwie krewetki. Na każdą porcję kładziemy łyżkę pesto i posypujemy wszystko koperkiem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Minestrone z owocami morza: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |