Słona i ostra, mocno imbirowa marynata, doskonała do wołowiny, wieprzowiny i kaczki.
Kraj pochodzenia: Kraje Dalekiego Wschodu
Liczba porcji: na 400-500 g mięsa
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Marynata azjatycka - Opis przyrządzania:
Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Pieprz rozgniatamy w moździerzu. Mieszamy razem imbir, czosnek, pieprz, 4 łyżki oleju, olej sezamowy, sos sojowy, sos rybny i sok z cytryny. Polewamy sosem mięso, przykrywamy i marynujemy od 30 minut do 2 godzin w temperaturze pokojowej.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Marynata azjatycka: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Styczeń 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |