Delikatna, bardzo smaczna marchewka - doskonały dodatek do białego mięsa lub jajek w koszulkach.
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Marchewka duszona z winem Marsala - Opis przyrządzania:
Marchewkę skrobiemy, płuczemy i kroimy w talarki. Masło roztapiamy w rondlu, dodajemy marchewkę i smażymy chwilę, mieszając, aż marchewka pokryje się masłem. Rondelek przykrywamy i dusimy na małym ogniu 10 minut. Dolewamy 5 łyżek wytrawnej Marsali i dusimy jeszcze 10 minut, aż marchewka będzie miękka, a sos się zredukuje. Doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Posypujemy siekaną natki pietruszki.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Marchewka duszona z winem Marsala: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |