Zrobiłam wczoraj tę mangoritę dla uczczenia ostatniego ciepłego dnia. Ponieważ przypadkowy nieco dobór składników i proporcji okazał się nadzwyczaj udany, szybko go zapisuję, bo zapomnę. Drink nie jest bardzo słodki, więc jeśli ktoś chce, może sobie go dosłodzić syropem cukrowym - nam ta cierpkość właśnie odpowiadała.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 3-4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Mangorita a la Natalka - Opis przyrzÄ…dzania:
Mango obieramy ze skórki i odcinamy miąższ od pestki. Kroimy w kostkę i wkładamy do blendera.
Limetki, pomarańczę i cytrynę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i wyciskamy sok - z tym, że cytryny bierzemy tylko połowę. Sok z cytrusów dolewamy do mango.
Dodajemy lód, Triple Sec i tequilę i miksujemy na wysokich obrotach, że powstanie jednolity napój, a lód się pokruszy.
Przelewamy mangoritÄ™ do wysokich szklanek i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Mangorita a la Natalka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |