Śniadaniowy koktajl, popularny w Indiach. Zasadniczo nie trzeba go słodzić, ale owoce mango różnią się zawartością cukru, więc lepiej sprawdzić. Mango powinno być rzeczywiście dojrzałe.
Kraj pochodzenia: Indie
Liczba porcji: 2-3 szklanki
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Mango lassi - Opis przyrządzania:
Mango obieramy ze skórki, odcinamy miąższ od pestki i kroimy go w kawałki. Wkładamy mango do blendera, dolewamy mleko i jogurt i miksujemy na gładki płyn. Sprawdzamy, czy nie trzeba dosłodzić. Miksujemy przez 3 minuty, żeby koktajl dobrze się spienił, po czym nalewamy do szklanek.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Mango lassi: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |