Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Mango-lassi
Mango lassi
Śniadaniowy koktajl, popularny w Indiach. Zasadniczo nie trzeba go słodzić, ale owoce mango różnią się zawartością cukru, więc lepiej sprawdzić. Mango powinno być rzeczywiście dojrzałe.
Rodzaj dania: Napój
Kraj pochodzenia: Indie
Liczba porcji: 2-3 szklanki
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
dojrzałe mango
szklanka zimnego mleka
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
łyżeczka cukru
Opis przyrządzania:
Mango obieramy ze skórki, odcinamy miąższ od pestki i kroimy go w kawałki. Wkładamy mango do blendera, dolewamy mleko i jogurt i miksujemy na gładki płyn. Sprawdzamy, czy nie trzeba dosłodzić. Miksujemy przez 3 minuty, żeby koktajl dobrze się spienił, po czym nalewamy do szklanek.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024