Smaczne kruche ciasto do wytrawnych wypieków, zwłaszcza tych o korzeniach śródziemnomorskich.
Kraj pochodzenia: Kraje śródziemnomorskie
Liczba porcji: 1/4 kg
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kruche ciasto z oliwÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Oliwę wlewamy do miski. Dodajemy 2 łyżki ciepłej wody, dużą szczyptę soli, mąkę i rum. Zagniatamy wszystko na gładkie, sprężyste ciasto. Toczymy z ciasta kulę, spłaszczamy ją ręką i zawijamy w folię plastikową. Wkładamy na 20 minut do lodówki.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Kruche ciasto z oliwą: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna