W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Kruche ciasto z oliwÄ…

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Przepis podstawowy

Kruche ciasto z oliwÄ…

Smaczne kruche ciasto do wytrawnych wypieków, zwłaszcza tych o korzeniach śródziemnomorskich.

Kraj pochodzenia: Kraje śródziemnomorskie

Liczba porcji: 1/4 kg

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 Å‚yżki oliwy z oliwek
  • 200 g mÄ…ki
  • Å‚yżka biaÅ‚ego rumu

Kruche ciasto z oliwÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:

Oliwę wlewamy do miski. Dodajemy 2 łyżki ciepłej wody, dużą szczyptę soli, mąkę i rum. Zagniatamy wszystko na gładkie, sprężyste ciasto. Toczymy z ciasta kulę, spłaszczamy ją ręką i zawijamy w folię plastikową. Wkładamy na 20 minut do lodówki.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Kruche ciasto z oliwą: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: