Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Kruche-ciasto-z-oliwa

Kruche ciasto z oliwą

Smaczne kruche ciasto do wytrawnych wypieków, zwłaszcza tych o korzeniach śródziemnomorskich.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Kraje śródziemnomorskie

Liczba porcji: 1/4 kg

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
200 g mąki
łyżka białego rumu

Opis przyrządzania:
Oliwę wlewamy do miski. Dodajemy 2 łyżki ciepłej wody, dużą szczyptę soli, mąkę i rum. Zagniatamy wszystko na gładkie, sprężyste ciasto. Toczymy z ciasta kulę, spłaszczamy ją ręką i zawijamy w folię plastikową. Wkładamy na 20 minut do lodówki.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024