Delikatny krem z serka mascarpone, aromatyzowany sherry, podawany ze świeżymi jeżynami - dzikie oczywiście są najlepsze! Jeśli więc macie zamiar wybrać się na jeżyny, deser z mascarpone będzie najlepszą rekompensatą za pokłute i podrapane ręce.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Krem mascarpone z sherry i jeżynami - Opis przyrządzania:
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając 2 łyżki cukru pudru. Dodajemy mascarpone i 3 łyżki sherry. Dokładnie mieszamy i przekładamy do 4 miseczek.
Wygładzamy wierzch i posypujemy świeżymi jeżynami. Oprószamy cukrem pudrem i podajemy od razu. Możemy też deser wstawić na parę godzin do lodówki, ale wówczas posypujemy jeżynami tuż przed podaniem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Krem mascarpone z sherry i jeżynami: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska