Prościuteńki napój-deser z prawdziwie ekstrawagancką "łyżeczką" do mieszania.
Kraj pochodzenia: Belgia
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawa ciepło-zimna z Baileysem - Opis przyrządzania:
Śmietankę ubijamy mikserem na sztywno, dodając pod sam koniec cukier puder. Do ładnych szklaneczek wkładamy po kulce lodów na porcję. Na każdą kulkę nalewamy 50 ml Baileysa. Zaparzamy espresso (w maszynce ciśnieniowej lub włoskiej) i wlewamy do szklaneczek. Działając szybko, nakładamy każdej porcji czapeczkę z bitej śmietany. Wkładamy do szklaneczek laski wanilii - posłużą jako łyżeczki - i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Kawa ciepło-zimna z Baileysem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |