Odmiana kawy po irlandzku - doskonała w mroźny dzień, kiedy naprawdę potrzeba rozgrzewki.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawa "Calypso" - Opis przyrzÄ…dzania:
Kawę wlewamy do wysokiej szklanki z uszkiem (klasycznie) lub jakiejkolwiek innej (w warunkach narciarskich). Dolewamy likier i rum, mieszamy. Na wierzch delikatnie kładziemy bitą śmietankę i natychmiast podajemy. Jeśli dla kogoś kawa jest za mało słodka (?), niech sobie dosłodzi brązowym cukrem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Kawa "Calypso": do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |