Oj, dobrze, właściwie to nie jest przepis, tylko pomysł albo przypomnienie czegoś, co zapewne doskonale znaliście. A jeśli nie znaliście, to teraz już znacie.
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Gelato affogato - Opis przyrzÄ…dzania:
Melko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy, żeby było dobrze ciepłe. Lody - moim zdaniem najlepsze są karmelowe albo malinowe, ale każde mogą być, byle nie sorbet - wkładamy do wysokiej szklanki i zalewamy ciepłym mlekiem. Podajemy (samym sobie) natychmiast z szeroką słomką.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Gelato affogato: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci
Styl potrawy: klasyczna
« | Lipiec 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |