Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Gelato-affogato

Gelato affogato

Oj, dobrze, właściwie to nie jest przepis, tylko pomysł albo przypomnienie czegoś, co zapewne doskonale znaliście. A jeśli nie znaliście, to teraz już znacie.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia: Włochy

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2/3 szklanki mleka
duża kulka ulubionych lodów (ale nie sorbetu)

Opis przyrządzania:
Melko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy, żeby było dobrze ciepłe. Lody - moim zdaniem najlepsze są karmelowe albo malinowe, ale każde mogą być, byle nie sorbet - wkładamy do wysokiej szklanki i zalewamy ciepłym mlekiem. Podajemy (samym sobie) natychmiast z szeroką słomką.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024