Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Gelato-affogato
Gelato affogato
Oj, dobrze, właściwie to nie jest przepis, tylko pomysł albo przypomnienie czegoś, co zapewne doskonale znaliście. A jeśli nie znaliście, to teraz już znacie.
Rodzaj dania: Napój
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
2/3 szklanki mleka
duża kulka ulubionych lodów (ale nie sorbetu)
Opis przyrządzania:
Melko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy, żeby było dobrze ciepłe. Lody - moim zdaniem najlepsze są karmelowe albo malinowe, ale każde mogą być, byle nie sorbet - wkładamy do wysokiej szklanki i zalewamy ciepłym mlekiem. Podajemy (samym sobie) natychmiast z szeroką słomką.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024