Klasyczny, pyszny farsz z mięsa rosołowego, typowo polski. Doprawiamy dużą ilością pieprzu - koniecznie.
Kraj pochodzenia: Polska
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Farsz z mięsa (do naleśników, pierogów, krokietów) - Opis przyrządzania:
Mięso przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, przez co najmniej 15 minut. Powinna być bardzo miękka i złota. Dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dolewamy kilka łyżek wywaru, żeby masa nie była zbyt gęsta. Farszem nadziewamy naleśniki, pierogi lub krokiety. Albo pyzy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Farsz z mięsa (do naleśników, pierogów, krokietów): można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |