Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Farsz-z-miesa-do-nalesnikow-pierogow-krokietow

Farsz z mięsa (do naleśników, pierogów, krokietów)

Klasyczny, pyszny farsz z mięsa rosołowego, typowo polski. Doprawiamy dużą ilością pieprzu - koniecznie.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Polska

Liczba porcji: 4-6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
400-500 g wołowego mięsa z rosołu
duża cebula
2 łyżki masła
trochę wywaru wołowego

Opis przyrządzania:
Mięso przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, przez co najmniej 15 minut. Powinna być bardzo miękka i złota. Dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dolewamy kilka łyżek wywaru, żeby masa nie była zbyt gęsta. Farszem nadziewamy naleśniki, pierogi lub krokiety. Albo pyzy.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024