W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Farsz z białego sera (klasyczny i słodki)

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przepis podstawowy

Farsz z białego sera (klasyczny i słodki)

Ukochane danie dzieciństwa - naleśniki z białym serem. Niektórzy lubią też pierogi z białym serem na słodko - konieczne polane gęstą śmietaną.

Kraj pochodzenia: Polska

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 400 g tłustego białego sera
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki rodzynek
  • łyżka drobno siekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • cukier waniliowy
  • cukier

Farsz z białego sera (klasyczny i słodki) - Opis przyrządzania:

Biały ser przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy żółtka, rodzynki, skórkę i cukier waniliowy. Ucieramy drewnianą łyżką na gładką masę, dodając tyle cukru, ile uznamy za stosowne. Farszem smarujemy naleśniki lub używamy go do nadziewania pierogów.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Farsz z białego sera (klasyczny i słodki): można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Farsz z białego sera (klasyczny i słodki) przepisy:

  • Quiche z zielonym groszkiem Quiche z zielonym groszkiem
    Smaczne, lekkie danie na lunch lub kolację.
  • Krem waniliowy do tortów
    Uniwersalny krem na bazie masła - dodatek zagęstnika do śmietany powoduje, że krem jest bardziej stabilny.
  • Masło pomidorowo-serowe
    Ładne w kolorze, słodko-słone masło jest smacznym dodatkiem do grillowanych krewetek i ryb śródziemnomorskich. Może również ożywić pieczony kawałek piersi z drobiu.
  • Liptauer nr 2
    Inna - równie dobra - wersja pysznego, cesarsko-królewskiego serka z Liptowa.
  • Gofry piaskowe
    Dobrych gofrów nigdy za wiele - jest coś takiego... wspierającego duchowo, kiedy czekamy na gorącą porcje rumianych gofrów, zaglądamy do maszynki (czy już? czy nie przywierają?), przygotowujemy dodatki... W moim przypadku zawsze będzie to gęsta kwaśna śmietana i dżem truskawkowy mojej Mamusi...




Podziel się linkiem:


Komentarze: