Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Farsz-z-bialego-sera-klasyczny-i-slodki

Farsz z białego sera (klasyczny i słodki)

Ukochane danie dzieciństwa - naleśniki z białym serem. Niektórzy lubią też pierogi z białym serem na słodko - konieczne polane gęstą śmietaną.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Polska

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
400 g tłustego białego sera
2 żółtka
3 łyżki rodzynek
łyżka drobno siekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
cukier waniliowy
cukier

Opis przyrządzania:
Biały ser przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy żółtka, rodzynki, skórkę i cukier waniliowy. Ucieramy drewnianą łyżką na gładką masę, dodając tyle cukru, ile uznamy za stosowne. Farszem smarujemy naleśniki lub używamy go do nadziewania pierogów.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024