W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Ekspresowa zupa jarzynowa

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Zupa

Ekspresowa zupa jarzynowa

Łatwa i smaczna, pełna warzyw zupa na każdą porę roku. Szczególnie polecam ją dzieciom, które mogą zrobić ją zupełnie same.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 600 ml wywaru warzywnego (z kostki)
  • cebula
  • 2 marchewki
  • spory ziemniak
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • puszka krojonych pomidorów we własnym soku
  • ketchup
  • natka pietruszki

Ekspresowa zupa jarzynowa - Opis przyrządzania:

Wywar warzywny zagotowujemy w garnku. W czasie, gdy wywar się grzeje, obieramy i siekamy cebulę. Wrzucamy do garnka i zmniejszamy ogień. Marchewkę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Ziemniak obieramy, też płuczemy i kroimy w kostkę. Marchewkę i ziemniaki wrzucamy do garnka z wywarem. Fasolkę szparagową obieramy z ogonków, kroimy w małe kawałki, dorzucamy do garnka. Otwieramy puszkę krojonych pomidorów we własnym soku i też dorzucamy do garnka. Gotujemy mniej więcej 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną zupę przyprawiamy łyżką ketchupu oraz solą i pieprzem do smaku. Posypujemy siekaną natką pietruszki.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Ekspresowa zupa jarzynowa: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Ekspresowa zupa jarzynowa przepisy:

  • Zupa z owoców morza z pomidorami
    Kolorowa zupa z rybą i krewetkami, bardzo wakacyjna w smaku. Nawet jeśli sama w sobie nie jest klasyczna, przywodzi na myśl wszystkie podróże do krajów położonych nad Morzem Śródziemnym.
  • Zupa trochę jakby azjatycka Zupa trochę jakby azjatycka
    Bardzo smaczna, rozgrzewająca, ale lekka zupa na każdą dietę! Jeśli mamy już gotowy wywar wołowy, to zrobienie jej trwa sekundy. Ilość warzyw - według uznania; osobiście lubię, żeby to jednak była zupa, a nie sałatka, więc wrzucam garść warzywnych pasków na talerz. Jeśli kogoś jednak na nogi stawiają dopiero ilości hurtowe, to zakazu nie ma... To samo dotyczy chilli. A - dobrze na koniec wrzucić kilka listków kolendry, ale ja jej akurat nie miałam pod ręką...
  • Włoska zupa z cieciorką
    Pożywna i smaczna włoska zupa jarzynowa z klasycznym dodatkiem parmezanu. Dla skrócenia czasu przygotowania, używamy cieciorki z puszki.
  • Angielska zupa z natki pietruszki
    Delikatna, pastelowa w kolorze i subtelna zupka z ziemniaków i natki. Klasyczne danie brytyjskiej kuchni i kolejny dowód na to, że poddani Królowej też lubią dobrze zjeść.
  • Zupa limetkowa
    No to jest właśnie coś takiego, co ja lubię najbardziej - i ostro (choć nie za bardzo), i kwaśno, i lekko jednocześnie...




Podziel się linkiem:


Komentarze: