No oczywiście - zazwyczaj kupujemy curry gotowe. Ale czasem można zrobić je samemu, czyż nie? Ilość składników jest oczywiście orientacyjna - łyżka tego, łyżeczka tamtego - metodą prób i błędów każdy dopasuje sobie przyprawy do własnego smaku.
Kraj pochodzenia: Indie
Liczba porcji: 1/2 szklanki (na 3-4 curry)
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Domowa mieszanka curry - Opis przyrzÄ…dzania:
Przyrządzanie jest doprawdy proste: mieszamy wszystko razem w słoiku i starannie zakręcamy (żeby nie wietrzało).
Używamy zgodnie z konkretnym przepisem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Domowa mieszanka curry: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Marzec 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |