W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Domowa mieszanka curry

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Przepis podstawowy

Domowa mieszanka curry

No oczywiście - zazwyczaj kupujemy curry gotowe. Ale czasem można zrobić je samemu, czyż nie? Ilość składników jest oczywiście orientacyjna - łyżka tego, łyżeczka tamtego - metodą prób i błędów każdy dopasuje sobie przyprawy do własnego smaku.

Kraj pochodzenia: Indie

Liczba porcji: 1/2 szklanki (na 3-4 curry)

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 3 Å‚yżki mielonej sÅ‚odkiej papryki
  • Å‚yżka mielonej ostrej paprykiÅ‚yżka mielonej kolendry
  • Å‚yżka mielonego turmeriku
  • 2 Å‚yżeczki mielonej gorczycy
  • 2 Å‚yżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 Å‚yżeczki mielonych ziaren kopru wÅ‚oskiego
  • Å‚yżeczka mielonego kardamonu
  • 1/2 Å‚yżeczki mielonych goździków
  • 1/2 Å‚yżeczki mielonego cynamonu

Domowa mieszanka curry - Opis przyrzÄ…dzania:

Przyrządzanie jest doprawdy proste: mieszamy wszystko razem w słoiku i starannie zakręcamy (żeby nie wietrzało).
Używamy zgodnie z konkretnym przepisem.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Domowa mieszanka curry: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku



Podziel siÄ™ linkiem:




Komentarze: