Odmiana guacamole, w łagodniejszej, bardziej europejskiej wersji. Podajemy do surowych warzyw, np. kawałków kopru włoskiego lub kalarepki.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Dip z awokado - Opis przyrzÄ…dzania:
Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ wydłubujemy łyżeczką prosto do malaksera lub blendera. Z cytryny wyciskamy sok i wlewamy do awokado. Cebulkę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do malaksera. Dolewamy też jogurt. Wszystko razem miksujemy na możliwie gładki sos, soląc i - pardon - pieprząc do smaku. Podajemy natychmiast, do rozmaitych surowych warzyw.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Dip z awokado: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska