W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Dip z awokado

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Dip z awokado

Odmiana guacamole, w łagodniejszej, bardziej europejskiej wersji. Podajemy do surowych warzyw, np. kawałków kopru włoskiego lub kalarepki.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • dojrzaÅ‚e awokado
  • cytryna
  • maÅ‚a cebulka
  • 100 g gÄ™stego naturalnego jogurtu

Dip z awokado - Opis przyrzÄ…dzania:

Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ wydłubujemy łyżeczką prosto do malaksera lub blendera. Z cytryny wyciskamy sok i wlewamy do awokado. Cebulkę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do malaksera. Dolewamy też jogurt. Wszystko razem miksujemy na możliwie gładki sos, soląc i - pardon - pieprząc do smaku. Podajemy natychmiast, do rozmaitych surowych warzyw.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Dip z awokado: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: